Crna hronika Region Top Vijesti

U KB-u Dubrava bore se za život žene čiju je kćer ubio bivši partner

30.10.2020., Zagreb - Ispred KB Dubrava odrzava se prosvjed lijecnika i medicinskih sestara zbog cinjenice da su jedina covid bolnica u Hrvatskoj. Smatraju da je stanje neizdrzivo i da bi se teret trebao prerasporediti i na druge bolnice u ZagreburPhoto: Matija Habljak/PIXSELL

Četrdesetjednogodišnja žena iz Zagreba, koju je sinoć teško povrijedio bivši partner, operisana je u KB-u Dubrava, u stanju je inducirane kome i još uvijek se bori za život. Napad sjekirom nije preživjela njezina jednoipogodišnja kći.

 

Bolesnica s teškim ozljedama mozga primljena je u bolnicu sinoć oko 21 sat, hitno je operisana, dobro je podnijela zahvat i sada je u stanju induicirane kome na jedinici intenzivnog liječenja, izjavio je Hini pročelnik Zavoda za neurohirurgiju Tonko Marinović.

Ženu je sinoć u naselju Kozari putevi sjekirom teško povrijedio bivši partner, a u napadu je poginula njezina jednoipolgodišnja djevojčica.

Operativni zahvat trajao je satima i završen je iza ponoći.

“Riječ je o teškim, po život opasnim povredama, kod kojih je prerano reći kakav će biti ishod i kakve će biti posljedice same povrede”, kaže neurokirurg Marinović.

Pacijentica trenutno nije pri svijesti i sedirana je u induciranu komu kako bi se mozak oporavio od tako teške povrede.

Na intenzivnoj njezi prate se sve organske funkcije, a periodično će se snimati mozak kako bi se vidjelo kako se sanira povreda, te će se po potrebi ponovno hirurški intervenirati, rekao je predstojnik Zavoda za neurohirurgiju KB Dubrava.

 

Fena/Informer.ba