BiH Top Vijesti

U MC Srebrenica obilježen Dan nezavisnosti BiH – Podsjećanje na važnost zajedništva

Brojni sugrađani, članovi porodica ubijenih i mnogobrojni prijatelji iz različitih gradova Bosne i Hercegovine uključujući: Travnik, Prijedor, Maglaj, Sarajevo, Tešanj, Zenicu i Tuzlu, danas su u Memorijalnom centru (MC) Srebrenica prisustvovali obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. 

Nakon intoniranja himne BiH predsjedavajući UO Memorijalnog centra Srebrenica Hamdija Fejzić u svom obraćanju zahvalio je prisutnima što su odlučili upravo ovdje obilježiti jedan od najznačajnijih praznika naše zemlje. Podsjetio je na prošlost i one koji su svoje živote položili za slobodu Bosne i Hercegovine te da je budućnost ove zemlje obaveza svih nas koji u njoj živimo i smatramo je domovinom. 

Pored mnogih udruženja koja su i ove godine prisustvovala obilježavanju Dana nezavisnosti, udruženje Prijatelji Travnik za Srebrenicu i udruženje iz Čarakova, doveli su i 150 učenika devetih razreda koji će obići sve sadržaje Memorijalnog centra i poslušati historijski čas kustosa Centra. 

Poruka koju svake godine šalju iz Memorijalnog centra Srebrenica na Dan nezavisnosti nije izostala ni ovaj put – sjećati se važnosti zajedništva, tolerancije i poštovanja različitosti u našem društvu jer samo zajedno, s poštovanjem prema svim ljudima i njihovim pravima, možemo graditi bolju budućnost za sve nas, saopćeno je iz MC Srebrenica.