BiH Svijet Top Vijesti

U Njemačkoj uhapšen Milivoje Todorović , pripadnik narko-kartela

Na osnovu potjernice Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u Frankfurtu je uhapšen Milivoje Todorović (1975) iz Bijeljine, osumnjičeni pripadnik narko-kartela, kojeg BiH traži u okviru predmeta povezanog sa Sky i Anom aplikacijama.

Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visoko pozicionirani pripadnik međunarodnog narko –kartela, povezan sa tzv. ”Škaljarskim klanom”, uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU  i dalje prema regionu Zapadnog Balkana.

U okviru predmeta sa dešifrovanim Sky i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužiteljstvo BiH u saradnji sa partnerskim institucijama iz EU, kao i policijskim agencijama u BiH, Todorović je identificiran kao pripadnik organizirane kriminalne skupine, koji se uglavnom nalazi u inozemstvu, gdje koordinira rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više država.

Akcija hapšenja izvedena je u saradnji Tužilaštva BiH, sa partnerskim institucijama u SR Njemačkoj.

Tužilaštvo BiH sa partnerskim institucijama, poduzeće sve potrebne aktivnosti, kako bi se u što kraćem roku, organiziralo izručenje osumnjičenog u BiH, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

Fena/Informer.ba