BiH Top Vijesti

U operativnoj akciji ‘Blu 1’ slobode lišeno 16 osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice i Banovića, realizovali operativnu akciju „Blu 1“, tokom koje su  izvršeni  pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na 14 lokacija.

Slobode je lišeno 16 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Osobe lišene slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti i to: oko 20 kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira  na opojnu drogu „speed“,  80 komada tableta opojne droge “extazi”, oko jedan kilogram  zeljaste materije koja svojim izgledom  asocira na opojnu drogu marihuana,  oko stotinu kilograma duhana, veća količina novca u različitim valutama, tri pištolja, jedna puška i određena količina municije, računari laptopi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – saopćeno je iz Državna agencija za istrage i zaštitu-SIPA.

 

Fena/Informer.ba