BiH Top Vijesti

U Sarajevu održana druga “Noć kina”, više od 3.000 posjetilaca

I ove godine je u Sarajevu održana Noć kina u organizaciji Sarajeva grada filma UNESCO-a, uz besplatan ulaz u kina u Sarajevu od 17 sati do ponoći.

Noć kina održana je na sedam lokacija: u kinima Centar za djecu i omladinu, Cineplexx, u Domu kulture Ilidža – kinu Igman, Free kinu Valter, u kinu Meeting Point, kinu Novi Grad i Kinoteci BiH, a u različitim filmovima za sve generacije 27. decembra uživalo je više od 3.000 posjetilaca.

– Drago nam je što smo imali priliku po drugi put realizirati projekat koji je prepoznat i uspješno ostvaren zahvaljujući građanima Sarajeva i turistima koji su u vrijeme novogodišnjih praznika u gradu – izjavila je projekt menadžerica Sarajeva grada filma UNESCO-a Ines Radić.

Dodala je da kao poklon svima njima, Sarajevo grad filma UNESCO-a drugu godinu za redom organizira Noć kina.

– Želimo da film živi ne samo tokom Sarajevo Film Festivala kada sugrađani i turisti imaju priliku uživati u sjajnim filmskim domaćim i inostranim ostvarenjima i želimo da sugrađanima ponudimo upravo aktivnosti kao što su Noć kina – izjavila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Grad Sarajevo je proglašen gradom filma UNESCO-a 2019. godine. Kao ponosni član globalne Mreže kreativnih gradova UNESCO-a, Grad Sarajevo kroz kreativnu oblast filma nastoji ponuditi bogate i raznovrsne kulturne i filmske sadržaje dostupne svim građanima i posjetiocima Sarajeva, podržavajući održavanje događaja Noć kina.

 

Fena/Informer.ba