BiH Top Vijesti

U Sarajevu služena sveta arhijerejska liturgija povodom pravoslavnog Božića

Svetu arhijerejsku liturgiju, povodom pravoslavnog Božića, služio je danas u Sabornom hramu u Sarajevu mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

U poslanici patrijarha Porfirija, koju je pročitao protojerej stavrofor prof. dr. Vladimir Stupar, istaknuto je da je tajna Božića sadržana u beskrajnom smirenju Prevječnoga koji se rodio kao dijete i dozvolio da ga dodirnemo, a umalo, po svezloj zamisli Irodovoj, i povrijedimo.

Navedeno je da, ne mareći za ljudske slabosti, Sin Božji očekuje našu ljubav i omogućuje nam da ga zagrlimo, tako smo o Božiću pozvani da budemo sudionici njegovog odrastanja u ovome svijetu kako bismo uzrasli u mjeru rasta punoće Hristove.

– Braćo i sestre, ako se opredjelimo da budemo oblikovani Tajnom ljubavi i smirenja, projavljenom u Događaju Rođenja Hristova, preobraziće se i sve oko nas. Čestitajući vam Božić i Novu 2023. godinu dobrote Gospodnje, želimo vam svako istinsko dobro i neotuđivu radost od Hrista, uz sveradosni božićni pozdrav: Mir Božji – Hristos se rodi – poručeno je, između ostalog , u božićnoj poslanici Srpske pravoslavne crkve.

 

Fena/Informer.ba