BiH Crna hronika Udarno Vijesti

U sudu pokušao ubiti nevjenčanu suprugu

N.Z. (40) je pokušao oštrim predmetom ubiti svoju nevjenčanu suprugu M.Č. (29) tokom ročišta koje se održavalo u zgradi Općinskog suda u Sarajevu.

Kako su kazali u petak u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, ovaj muškarac je uhapšen te će protiv njega biti otvorena istraga, biće ispitan i za njega zatražen jednomjesečni pritvor.

Amra Hodžić, portparol Općinskog suda u Sarajevu, istakla je da se ovaj incident desio u četvrtak u kancelariji sudije tokom ročišta.

Naglasila je da svi koji uđu u zgradu Suda prolaze detektor metala, tako da ovaj muškarac nije mogao unijeti bilo kakve metalne ili oštre predmete, te je najvjerovatnije napadač taj oštar predmet uzeo iz kancelarije.

“Njega su priveli sudski policajci. Riječ je bila o ročištu u predmetu na Porodičnom odjeljenju Suda iz kojeg je isključena javnost tako da o detaljima samog predmeta ne možemo govoriti, odnosno u kakvoj su vezi napadač i povrijeđena, zašto su bili na ročištu”, kazala je Hodžićeva.

Čime je ovaj muškarac napao svoju nevjenčanu suprugu nismo uspjeli saznati ni od portparola MUP-a Kantona Sarajevo Irfana Nefića s obzirom na to da se nije javljao na telefon.

Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, rekla je da je u četvrtak u 11 sati kod njih primljena M.Č. (29) sa slomljenom nosnom kosti i ranom na tom mjestu, te da je riječ o teškim tjelesnim povredama s obzirom na to da je u pitanju lom, ali da je puštena kući.

U Općinskom sudu u Sarajevu su istakli da ovaj incident pokazuje ozbiljnost i opasnost sudijskog posla, podsjetivši da se prošle godine u Sudu otrgnuo osuđenik od policajca, razvalio ormarić u kojem se nalazila sjekirica za razbijanje stakla u slučaju požara, te njome udario suparnika u sudskom postupku.

Nezavisne/Informer.ba