BiH Udarno Vijesti

U zatvoru sam se udebljao 25 kg i dižem 90 kg na benču!

Arežina je tokom ispitivanja, koje je bilo prekinuto 24. maja, govorio o svom učešću u potjeri za sumnjivim licem koje je vidio po dolasku na parkiralište iza Policijske stanice, te kontroli vozila i lica koja su se iz Bugojna kretala prema Kupresu.

Svjedok Arežina rekao je odbrani da ni on ni njegov kolega od nadređenih nisu dobili konkretna uputstva koje vozilo i koju osobu treba da traže.

Čaušević je sugerisao Arežini, koji je na prethodnom ročištu rekao da je potjera organizovana za licem krupne građe, da pogleda njegovu fotografiju od prije godinu dana i uvjeri se da tadašnji opis sumnjivog lica ne odgovara njegovom izgledu.

– Za skoro godinu dana od kada sam u pritvoru, udebljao sam se 25 kilograma i svaki dan dižem 90 kilograma. Pogledajte moju sliku od prošle godine i vidjećete kako sam tada izgledao – rekao je Čaušević.

causevic sudjenje karta
MAPA SVJEDOKA: Kuda je trčalo sumnjivo lice nakon eksplozije u Policijskoj stanici u Bugojnu?

Na poziv Tužilaštva BiH danas je svjedočio i policajac Sanel Hodžićkoji je prilikom eksplozije u Policijskoj stanici zadobio više povreda zbog kojih je prebačen u Dom zdravlja. Njegovo ispitivanje trajalo je veoma kratko, jer se, osim prašine i mraka, ničega ne sjeća.

Današnjem ročištu prisustvovali su samo Haris Čaušević i Adnan Haračić.

Suđenje u ovom predmetu biće nastavljeno 15. juna svjedočenjemBranka DakićaMuje Jahića.

Tužilaštvo BiH tereti Čauševića, Adnana Haračića i Nasera Palislamovića da su 27. juna prošle godine u Bugojnu počinili teroristički čin i nanijeli veliku štetu BiH, pri čemu je s umišljajem ubijena jedna osoba.Emin Osmanagić, Haris ŠpagoNedžad Keško optuženi su da su pomogli počiniocu nakon što je počinio krivično djelo.

U eksploziji je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, teže je povrijeđena policajka Edina Hindić, dok je nekoliko policajaca zadobilo lakše povrede.

 

Srna/Informer.ba