Crna hronika Udarno Vijesti

Ubio poslodavca pa sebe jer mu je zatražio povrat 30.900 KM duga

Nakon što je ujutro hladnokrvno u tunelu Crnaja kod Jablanice ubio poslodavca Džemala Duranovića (44) iz Konjica, vlasnika firme Radix d.o.o. za nabavu stomatološke opreme i oca dvoje djece, osumnjičeni Nermin Balić (40) je za jučerašnje noći počinio samoubistvo iz svoga pištolja ‘tetejac’ u toaletu konobe” Crvena jabuka” u Ključu. Tu navode da je stigao još navečer, malo prije 21 sat i unajmio sobu. Klupko zločina već se prije toga počeo odmotavati, kada je konjički policajac iza podneva uočio i prepoznao Balićev crni passat, napušten pokraj ceste u prozorskom mjestu Gračac. Zaustavio se i vidio propucano suvozačevo staklo i krv na sjedištu. Zvao ga je na mobitel, ali se ovaj nije javljao. Drži se da je stopirao do prve stanice i odvezao se autobusom do Ključa.

Četiri sata kasnije, ispod podvožnjaka kod tunela otkriveno je odbačeno tijelo u lijevu sljepoočnicu likvidiranog Duranovića. Više nije bilo sumnje pa je raspisana potraga za odbjeglim Balićem, kojega je svjedok ujutro, oko 9 sati, vidio da vozi svoga poslodavca. Također, da se nije radilo o zločinu iz koristoljublja, odmah se dalo vidjeti jer je u žrtvinom džepu zatečeno oko 3000 maraka. Ubrzo se kao motiv spominjao dug jer je likvidirani Duranović samo dva dana ranije kod kuće tražio Balića, inače oca 2,5-godišnjeg djeteta, zbog duga od 900 maraka u novcu i još 30.000 KM u opremi. Tada je Balićevu ocu, čija je prva žena bila pokojna Duranovićeva sestra, rekao da će njegov advokat podići tužbu zbog ovog ukupnog duga. Zabrinuti otac mu je navodno odgovorio da će oni namiriti novčani dug, a ostatak njegov odsutni sin kada mu kupci plate preuzetu stomatološku opremu. Na sporni dug je upravo ukazivao i pronađeni rokovnik.

Šokirani smo pa oni su bili kao rodbina! Koliko je poznato, Džemal je nabavljao opremu, a Nermin je distribuirao te je često zbog toga i išao u bihaćki kraj. Inače, Džemal zapošljava nekoliko uposlenika, među kojima i Nerminovu polusestru, a njegov brat Emir je poznati zubar i slove kao imućna porodica“, navode Konjičani.

 

Večernji.ba/Informer.ba