BiH Crna hronika Top Vijesti

Učestalo oružajno razbojništvo u općini Novi Grad- Sarajevo

U sarajevskoj općini Novi Grad prijavljene su dvije krađe koje su se desile 19. decembra, prilikom čega su ukradeni sportski ruksak sa sportskom opremom, te novac i mobitel.

Kako MUP KS-a navodi,  I. H. iz Sarajeva je prijavio krađu koja se desila  oko 19 sati 19. decembra, u ulici Žrtava fašizma od strane dva NN lica, uz upotrebu fizičke snage i uz prijetnju nožem, nad njim izvršeno krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo).

Tom prilikom je od oštećenog otuđen jedan sportski ruksak sa sportskom opremom. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Isti dan je A. M. iz Sarajeva prijavio da je 19. decembra oko 19.45 sati, u ulici Trg Sarajevske olimpijade od strane dva NN lica, uz upotrebu fizičke snage i uz prijetnju nožem, nad njim izvršeno krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo).

Tom prilikom je od oštećenog otuđena određena suma novca i jedan mobilni telefon. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.