BiH Vijesti

Udruženje CROA pokreće projekat ”Slobodno reci”

Udruženje Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) iz Vogošće realizuje svoj projekat „Slobodno reci“, u subotu i nedjelju, 13. i 14.08.2011. godine.

Planirano je da se ta dva dana, u dva termina (10.00-13.00 i 17.00-20.00 sati), u ulici Jošanička, ispred platoa KSC-a Vogošća, izvrši anketa među mladima o njihovoj problematici u Vogošći.

Slijedeći korak je analiza ankete gdje bi se došlo do ključnih problema mladih, koje će biti prezentirani predstavnicima Općine – načelniku, predsjedavajućoj Općinskog vijeća, članovima Komisije za ljudska prava, mlade i ravnopravnost spolova i službeniku za mlade, kao i predstavnicima organizacija mladih u sklopu političkih stranaka, na okruglom stolu koji će biti održan u toku slijedeće sedmice.

„Slobodno reci“ je projekat koji je osmišljen kao efektan način komunikacije između lokalnih vlasti i mladih, a rezultati će odrediti i pravac budućeg djelovanja udruženja CROA na pordučju općine Vogošća. Medijski pokrovitelj projekta je RTV Vogošća, a sponzori su restoran „Dolcetto“ i „Papir studio“ iz Vogošće. Partner CROA-e je Centar za promociju civilnog društva (CPCD).

Inače, CROA je mlado udruženje osnovano od strane grupe mladih ljudi za bogatim iskustvom u radu u nevladinom sektoru i bavi se isključivo problematikom mladih, stoji u saopštenju Udruženja CROA.

 

Informer.ba