BiH Top Vijesti

Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ otpočelo kampanju ‘Zlatni septembar’

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” zvanično je krenulo sa ovogodišnjom kampanjom ‘Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece’, na simboličan način, tj. osvjetljenjem značajnih građevina i znamenitosti u Bosni i Hercegovini.

 

 

Ovogodišnjoj kampanji podizanja svijesti poseban štih dali su gradovi Sarajevo, Visoko, Tuzla, Mostar, Bihać i Tešanj, koji su dočekali septembar obojeni u zlatno i ogrnuti zlatnom vrpcom u znak podrške djeci oboljeloj i liječenoj od raka.

Kako naglašavaju iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, od građevina i znamenitosti, zlatni su postali u Sarajevu – Vijećnica i zgrada institucija BiH, u Visokom  Kulturni centar Altindag, u Mostaru  Stari Most, u Bihaću  rijeka Una, u Tuzli  zgrada Privredne komore TK, a u Tešnju   Tvrđava.

– Ovo neće biti običan ‘Zlatni septembar’. Ovo je mjesec kad trčimo trku života, kad će cjelokupna društvena zajednica iskazati solidarnost sa djecom oboljelom od raka. Vrijeme kad ćemo svi imati priliku pokazati podršku i poslati snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život – navodi se.

Programom aktivnosti, u kampanji ‘Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece’, humanitarna šetnja/trka ‘Zlatni krug’ planirana je za 11. seprembar u Visokom.

– Priliku da učestvuju imat će svi građani BiH, ali i mnogi naši roditelji i djeca. Na taj način će, svi imati priliku, pružiti podršku i zajedno sa nama pozlatiti ovaj septembar – naglašavaju iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

 

Fena/Informer.ba