BiH Top Vijesti

Uhapšena jedna osoba u policijskoj akciji u prihvatnom centru Blažuj

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo tokom noći proveli su operativnu akciju “Blažuj III”, gdje su pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i uz naredbu Općinskog suda u Sarajevu izvršili pretres Privremeno prihvatnog centra Blažuj u ulici Kamenolom, Općina Ilidža.

“Akcija je izvedena s ciljem pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra, ili potiču iz izvršenja krivičnih djela”, potvrdila je Feni glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.

Istakla je da je pretresom obuhvaćeno ukupno 496 osoba.

“Muškarac inicijala A.J. rođen 1998. godine u Alžiru slobode je lišen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, kod kojeg je pronađena jedna pvc kesa sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a  KS”, kazala je Novalić.

Dodala je da je prilikom pretresa objekta pronađena i torbica u kojoj se nalazilo 38 paketića sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

“Također pronađeni su i oduzeti predmeti drvene palice i sl. koji mogu ugroziti sigurnost korisnika i uposlenika Centra i biti iskorišteni za nanošenje tjelesnih povreda”, kazala je Novalić.