Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Uhapšeno sedam osoba zbog pljačke Komercijalne banke

Uhapšeno je sedam osoba u okviru istrage o milionskoj pljački u Komercijalnoj banci u Banjoj Luci, a ukradeni novac je pronađen, potvrdio je načelnik banjalučkog Centra javne bezbjednosti Darko Ćulum.

Ovih sedma osoba će nakon kriminalističke obrade biti predato na postupanje u banjalučko Okružno tužilaštvo.

“Kriminalističkom obradom bilo je obuhvaćeno 20 osoba, a izvršeno je 15 pretresa i šest poligrafisanja, dok je sedam osoba lišeno slobode i u toku je njihova kriminalistička obrada”, precizirao je Ćulum na vanrednoj pres-konferenciji nakon što je policija zajedno s Okružnim tužilaštvom u roku od 48 sati rasvijetlila ovo razbojništvo u Komercijalnoj banci u glavnoj banjalučkoj ulici.

Ukradeni novac pronađen je u vozilu “ford eskort” u Prijedoru, koje, kako je naveo, nema veze s izvršiocima.

U CJB Banja Luka u toku je prebrojavanje pronađenog novca, kojem prisustvuju banjalučki okružni tužilac, predstavnici Komercijalne banke i policijski inspektor koji radi na ovom slučaju, nakon čega će se znati da li je pronađeno million i 33 hiljade maraka koliko je Komercijalna banka saopćila da je ukradeno.

Pronađena su i bit će vraćena i dva pištolja “štajer” call 9mm otuđena od radnika osiguranja banke.

Istraga o ovoj jednoj od najvećih pljački milionskog iznosa nastavlja se i dalje, dodao je načelnik banjalučke policije.

Precizirao je da je pronađena zapaljena automatska puške u kombiju, koji su koristili pljačkaši, a da policija traga za pištoljima i uniformama koje su izvršioci imali na sebi za vrijeme izvršenja razbojništva.

Ćulum je rekao da su svi osumnjičeni za ovu tešku krađu odranije poznati policiji kao izvršioci težih krivičnih dijela.

Radi dalje istrage načelnik banjalučke policije nije želio ni da potvrdi ni inicijale uhapšenih.

Nezvanično se saznaje da su privedeni Siniša Straživuk (43), Aljoša Galić (31), Milan Reljić (42), Đorđe Matić (27), Danijel Đurđević (24) i Radenko Žutić (26), svi iz Banje Luke.

Policija za sada pretpostavlja da su Straživuk, Galić, Reljić i Žutić glavni počinioci pljačke, dok su Matić i Đurđević bili njihovi pomagači.

identitet sedme osobe, nije poznat