Svijet Udarno Vijesti

Uhvaćeni članovi austrijsko-srpske narko bande

Austrijska policija uhapsila je 12 članova austrijsko-srpske narko bande koja je mjesecima snabdijevala marihuanom ilegalno tržište Beča.
Procjenjuje se da je banda stavila u promet najmanje 50 kilograma marihuane u vrijednosti većoj od pola miliona eura.

Utvrđeno je da ova kriminalna grupa ima 30 članova, a da je imala 1.500 “klijenata”, saopštila je policija.

Prilikom pretresa 12 stanova policija je pronašla kilogram marihuane, kao i heroina, i više hiljada eura u gotovini, kao i falsifikovane slovačke pasoše i vozačke dozvole, prenose beogradski mediji.

U Beču je ova kriminalna organizacija organizovala i poseban servis dostave. Tako je droga dostavljana, posredstvom kurira, u okruge sjeverno od Dunava. Navala je bila velika, pa je bilo i višesatnih čekanja.

Policija navodi da se sve vrtjelo oko trgovine pićem koja je bila u vlasništvu vođe bande. Kod jednog “podpreduzeća” ove trgovine bilo je moguće i tokom noći, uz korištenje posebnih lozinki, osim pića, naručiti marihuanu. Najmanja količina koju je banda prodavala na ovaj način je dva grama po cijeni od 20 eura, a uz to naručilac je morao da kupi i piće i slatkiše u vrijednosti od najmanje 10 eura.

Droga je mogla da se naručuje i telefonom ili preko interneta, tako da je ovo prvi put da se policija u Beču suočila sa tim da je jedna banda primala narudžbenice preko elektronske mreže i vršila kućnu dostavu.

Policija je uhapsila članove bande zahvaljujući višemjesečnoj opservaciji, istrazi i prisluškivanjem telefona. Banda je “pala” i zbog bijesa mušterija koje su naručivale samo piće, a koje su zbog velike navale zavisnika, morale da čekaju po nekoliko sati na kućnu dostavu napitaka.

Srna/Informer.ba