Ekonomija Izdvojeno Udarno Vijesti

Uvedena vanredna autobuska linija Sarajevo – Jahorina

U sklopu Sarajevo Holiday Marketa, koji traje od 15. decembra do 15. januara, za građane i turiste Sarajeva, ljubitelje olimpijske planine Jahorine, u nedjelju je uvedena vanredna autobuska linija Sarajevo – Jahorina.

Sa stajališta kod Doma Oružanih snaga BiH u Sarajevu prvi autobus je krenuo ka olimpijskoj ljepotici Jahorini u prisustvu gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Vinka Radovanovića.

Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID Sida Firma projekt.

Autobus bi u narednih mjesec dana trebao voziti četiri puta dnevno iz Sarajeva, preko Istočnog Sarajeva do hotela Termag na Jahorini.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen kazao je da su davno poslali zahtjev Ministarstvu civilnih poslova da to bude redovna linija.

”Na žalost nema, ne stručne, nego političke volje da se to napravi’‘, kazao je Behmen.

”Ovaj put uz veliki napor USAID-a Sida Firma projekta, uspjeli smo da bar na ovaj način pokažemo da je ovo, maltene, gradski saobraćaj”, dodao je gradonačelnik Sarajeva.

Behmen smatra da bi to mnogo pomoglo građanima Sarajeva i Istočnog Sarajeva da, bez vožnje svog automobila, mogu uživati u olimpijskoj planini.

”Mislim da će upravo ovaj pokušaj za mjesec dana pokazati interes da to bude stalna linija’‘, naglasio je Behmen.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović je kazao da je ovo jedan od zajedničkih projekata Grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva iz oblasti turizma.

”Već od ranije smo, uvažavajući to da je turizam najvažniji resurs Istočnog Sarajeva i Sarajeva, krenuli u neke zajedničke projekte’‘, rekao je on.

On smatra da će vanredna autobuska linija Sarajevo- Jahorina puno značiti za građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva te izrazio nadu da će ona zaživjeti kao redovna linija.

”Radit ćemo na tome da ta linija bude, naročito u zimskoj sezoni, a što ne reći i cijele godine, jer Jahorina osim zimi ima šta da ponudi i u ljetnom periodu’‘, kazao je Radovanović.

 

Fena/Informer.ba