BiH Udarno Vijesti

UŽAS: Prijedorčaninu odstranjen zdrav organ, doktor još na slobodi!

Lice čiji su inicijali M.L. iz Banjaluke osumnjičeno je za krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći, jer je pacijentu u prijedorskoj javnoj zdravstvenoj ustanovi odstranilo zdrav organ, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

CJB Prijedor je 27. oktobra zaprimio prijavu oštećenog lica iz Prijedora koje je navelo da mu je prilikom operativnog zahvata u julu u javnoj zdravstvenoj ustanovi u Prijedoru doktor odstranio zdrav organ usljed nepridržavanja pravila zdravstvene struke.

“Uvidom u priloženu medicinsku dokumentaciju oštećenog lica, policijski službenici su utvrdili da je lice prije operativnog zahvata imalo sporni organ, dok na kontrolnim nalazima izvršenim poslije operativnog zahvata nije uočeno postojanje tog organa”, navodi se u saopštenju.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka i uz naredbu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor u Kliničko-bolničkom centru Banjaluka izvršen je detaljan tjelesni pregled oštećenog lica i utvrđeno nepostojanje organa.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će CJB Prijedor Okružnom tužilaštvu Banjaluka dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nesavjesno pružanje ljekarske pomoći protiv lica M.L. iz Banjaluke.