BiH Crna hronika Top Vijesti

Užas u Bijeljini: Otmica i pokušaj silovanja

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini danas je uputilo Osnovnom sudu u Bijeljini prijedlog za određivanje pritvora protiv N.V. zbog otmice i pokušaja silovanja, navedeno je u saopćenju Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

– Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je 16.01.2023. godine uputilo Osnovnom sudu u Bijeljini Prijedlog za određivanje pritvora protiv lica sa inicijalima N.V., zbog osnovane sumnje da je dana 14.01.2023. godine u Bijeljini, obmanom zadržao lice O.P. u namjeri da je prinudi da nešto učini i pokušao lice O.P. prinuditi na obljubu upotrebom sile i prijetnje da će neposredno napasti na njen život, čime je počinio krivično djelo otmica iz člana 142. stav 1. i krivično djelo silovanje u pokušaju iz člana 165. stav 1. u vezi sa članom 22., sve Krivičnog zakonika Republike Srpske- navodi se u saopćenju OJT Bijeljina.

Određivanje pritvora prema N.V. predloženo je zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao postati nedostupan organima gonjenja, da bi mogao ometati istragu, kao i da bi mogao ponoviti krivično djelo odnosno počiniti krivično djelo sa kojim je prijetio.

 

Fena/Informer.ba