Region Vijesti

Varan ponovo viđen u Kominu, mještani u panici

Nada Pivić iz Komina u subotu u jutarnjim satima vidjela je guštera veličine metar-metar i po u svom kokošinjcu koji je u čeljustima nosio jednu kokoš, piše večernji.ba.Pretpostavlja se kako se radi o gušteru varanu koji već desetak dana sije strah na području Ploča.

Bilo je strašno. Tačno sam ga vidjela kako izgleda, kao s one slike iz novina. Obavijestila sam susjede i očekujem da će policija doći na lice mjesta – istaknula je preplašena Nada u izjavi za Večernjak.

Prošle sedmice je ova životinja navodno viđena na području Gabele u Bosni i Hercegovini, ali izgleda kako ovom velikom gušteru ipak više odgovara Hrvatska.

Ovo nije prvi puta da se egzotične životinje nađu na potpuno neočekivanom mjestu. Sjetite se triipolmetarskog pitona kojeg su zatukli na Pelješcu u julu prošle godine ili nevjerojatnog izvještaja o pirani pronađenoj u rijeci Dravi samo nekoliko dana prije nego je pronađen piton.

Kakva će biti sudbina ove rijetke životinje, ako je stvarno riječ o varanu (komodo zmaju), može se samo nagađati jer, Komin je ponovo na nogama i mještani traže intervencije nadležnih službi.

 

Informer.ba