BiH Top Vijesti

Važna obavijest za građane iz GRAS-a

Iz Kantonalnog javnog preduzeća Gradski saobraćaj oglasili su se povodom promjena u javnom prevozu za 1. i 2. maj, kao i za najavljene proteste Sindikata radnika u trgovini i uslužnim djelatnostima BiH. 

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti: 

“Obavještavamo cijenjene korisnike da će se, zbog obilježavanja Međunarodnog praznika rada u ponedjeljak i utorak, 1. i 2. maja 2023. godine javni gradski prevoz odvijati po prazničnoj odnosno nedjeljenoj šemi rada.

Također, obavještavamo korisnike da će u ponedjeljak i utorak, 1. i 2. maja u funkciji biti sezonska autobuska express linija 28e Ilidža – Vrelo Bosne, a koja će saobraćati u vremenu od 08:15 – 12:00 sati i 15:30 – 19:15 sati.

Obavještavamo korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog organizacije protesta u pokretu Sindikata radnika u trgovini i uslužnim djelatnostima BiH povodom Međunarodnog praznika rada i privremene etapne obustave saobraćaja ulicama Zmaja od Bosne, Hiseta, Hamze Hume i Hamdije Kreševljakovića (od zgrade Institucija BiH do zgrade Parlamenta Federacije BiH) u ponedjeljak, 01.05.2023. godine u vremenu od 8:30 – 8:55 sati doći do kraćeg zastoja saobraćaja na autobuskim linijama 31e Vijećnica – Dobrinja i 41 Drvenija – Gornji Velešići, te trolejbuskog saobraćaja na linijama 102 i 107 koje saobraćaju za Jezero”, navodi se u saopštenju iz GRAS-a.