BiH Izdvojeno Vijesti

Vehabije djeluju na području RS?

Vehabije su prodrle u Republiku Srpsku i djeluju u Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, Ulogu kod Kalinovika, Derventi, Bratuncu, Srebrenici, Foči, Konjević Polju, selu Kamensko i uz granicu koja Federaciju BiH dijeli od Republike Srpske, piše beogradska „Politika“, pozivajući se na podatke Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prema ovim podacima, pripadnici radikalnog islamskog pokreta, posebno su aktivni u dijelu Zenično-dobojskog kantona koji se graniči sa opštinom Teslić u Srpskoj.

Prema podacima MUP-a RS, na koje se poziva “Politika”, na Manjači i Vučjoj planini grupa vehabija povremeno vježba gađanje iz automatskog oružja o čemu je, svojim Aktom od 20. maja ove godine, pod protokolarnim brojem 02/1-5288/11 MUP Republike Srpske obavjestio MUP Federacije BiH, Agenciju za istrage i zaštitu i Obavještajno-bezbjednosnu agenciju BiH.

Iz MUP – a Federacije BiH je saopšteno da su navodi o vojnim vježbama vehabija na Manjači i Vučjoj planini istraženi, ali da nije poronađeno ništa što bi ih moglo potvrditi.

 

Informer.ba