Crna hronika Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Vezao svoju curu za krevet, silovao je i sve snimao

Zagreb: Nakon što je više od desetljeća proveo u zatvoru zbog ubojstva, 39-godišnji Igor S. u ponedjeljak je ponovno završio iza rešetaka. Ovaj put zbog silovanja svoje djevojke (25), piše Jutarnji list.

Ona ga je i prijavila. Policajcima je ispričala kako ju je u petak, nakon što je odbila voditi ljubav s njim, Igor u zajedničkom stanu na zagrebačkoj Trešnjevci silovao i sve snimio kamerom. Prvo je, piše Jutarnji list, uzeo plahtu s kreveta i istrgao je na trake s kojima ju je vezao za krevet. Komad plahte stavio joj je u usta. Prije silovanja aktivirao je kameru spojenu s računalom. Djevojka je silovanje prijavila u nedjelju nakon čega su policajci odmah uhitili Igora koji je zločin poricao. No, upravo će snimka silovanja koju je sam snimio biti dokaz na predstojećem suđenju.

Igor S. je 1997. godine osuđen na 14 godina zatvora jer je godinu prije u stanu na zagrebačkoj Knežiji zadavio 69- godišnjakinju. Ubojstvo je počinio s nećakom ubijene žene, a motivi su im bili novac i nakit. Tijelo žene policija je pronašla zamotano u tepih nakon nekoliko dana. Brzo su ušli u trag dvojici počinitelja zločina.
Igoru S. istražni sudac odredio je mjesec dana pritvora u zatvoru u Remetincu.

Jutranji.hr/Informer.ba