Region Udarno Vijesti

VIDEO: Aktivisti četničkog pokreta “Naši” zapalili zastavu BiH “zbog koncerta” Dine Merlina

Aktivisti Srpskog narodnog pokreta (SNP) “Naši” u znak protesta zbog održavanja koncerta Dine Merlina u Beogradu zapalili su zastavu Bosne i Hercegovine, jer je, kako navode, “posljednjih dvadeset godina širio mržnju protiv Srba”.

“Ma, kakav suživot sa Srbima! Bog ne voli one koji siju nered i on će ih ukloniti pomoću naših pušaka”, “Srbi bi trebalo da uzmu lijekove za svoje bolesti, jer je evidentno da su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bi trebalo da idem u Beograd, jer bolesnici se obilaze“, samo su neke od Merlinovih izjava, navode “Naši”.

SNP “Naši” podsjećaju da je Merlin tokom rata u Bosni aktivno učestvovao u islamskoj propagandi protiv Srba i promovisanju muslimanskih paravojnih formacija. On je komponovao i pjesmu u čast, kako to oni navode, ratnog zločinca Alije Izetbegovića “Da te nije Alija”, piše srbijanski “Kurir”.

Zastava Bosne zapaljena je pored grafita sa likom Ratka Mladića kako bi, kako navode “Naši”,  ukazali da se u Srbiji heroji koji su branili narod od islamskih fanatika progone, hapse i isporučuju Haškom sudu dok se promoterima zličina poput Dine Merlina organizuju koncerti i daje medijski prostor.

Igor Marinković, aktivista “Naših”, napisao je na svoj profilu na Facebooku i obavještenje za policiju:

“Ovo nije nikakva zastava već plavo platno sa dvije žute zvijezde i parčetom žute tkanine. Moralo je da se improvizuje ili možda ne”.

Infrmer.ba