Izdvojeno Region Udarno Video Vijesti

VIDEO/ Pogledajte kako Jadranka Kosor priča na japanskom!

Iako se hrvatska premijerka Jadranka Kosor već ”proslavila” izjavama na engleskom jeziku, reakcija mladih japanskih učenika bila je pozitivna te su njezin pozdrav i izraz dobrodošlice na japanskom dočekali uz gromoglasan pljesak. Jedan od mališana je čak rekao da je lijepo to izgovorila i da su je razumjeli.

”Vjerujem da se osjećate dobro i okruženi ljubavlju i prijateljstvom jer smo to i željeli’, rekla je premijerka i pozvala male Japance da ponesu Hrvatsku ‘u srcu i vrate  se u nju kad odrastu‘.

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila je danas grupu od 25  Japanaca u dobi od 11 i 12 godina i pet njihovih pratitelja iz potresom pogođenoga i razorenoga japanskoga grada Sendaija koji su, u organizaciji hrvatske vlade, na ljetovanju u odmaralištu Gradskog društva Crvenoga križa iz Osijeka u Splitu.

Djeci je darovala snimke crtanog filma o profesoru Baltazaru te paketiće lavande. ‘Prof. Baltazar je našao rješenje za sve svoje probleme, a izmislili su ga hrvatski autori sa Zagrebačke škole crtanog filma te će japanska djeca upoznati i dio hrvatskog kulturnog stvaralaštva, a miris lavande neka ih podsjeća na prekrasno more, Hrvatsku i Split‘, navela je premijerka Kosor i na japanskome jeziku mališanima poželjela dobrodošlicu u Hrvatsku te prijateljstvo između Hrvatske i Japana, prenosi Hina.

 

Informer.ba