Region Udarno Video Vijesti

VIDEO – Policajac ubio bivšeg bokserskog reprezentativca Jugoslavije

Aleksandar Saša Pejanović, bivši bokserski reprezentativac Jugoslavije, ubijen je juče ispred kafića „Lido” u Podgorici. Pejanovića je usmrtio njegov komšija, policajac Zoran Bulatović, koji je odmah poslije zločina uhapšen.

Zločin se dogodio juče oko 14.30 časova u bašti kafića nedaleko od podgoričkog tržnog centra „Gintaš„.

Policajac Zoran Bulatović prišao je Pejanoviću, koji je sjedio u kafiću, i iz neposredne blizine mu pucao u grudi. Ubica je odmah uhapšen, a teško ranjeni Pejanović, koji je obilno krvario, prebačen je u Urgentni centar u Kliničkom centru Crne Gore.

”Pejanović je dovezen u 14.35 časova sa povredom grudnog koša, bez znakova života. I pored preduzetih mjera reanimacije, ljekari su konstatovali smrt u 14.55 časova” – navedeno je u saopštenju bolnice.

Ubijeni Pejanović javnosti je postao poznat nakon hapšenja zbog nereda na demonstracijama u Podgorici protiv priznanja nezavisnosti Kosova u oktobru 2008. godine.

On se nakon 20-ak dana bjekstva posijle demonstracija sam predao policiji. Pejanović je potom u pritvoru brutalno pretučen. Bivši bokser je nakon premlaćivanja privatno tužio policajce.

Policajci Ivica Paunović, Milan Kljajević i Milanko Leković osuđeni su na zatvorske kazne, ali je Viši sud nedavno ukinuo tu presudu, dok su njihove kolege Bojan Radunović, Dobrivoje Đuričić i Goran Stanković oslobođeni krivice.

Pejanović je bio bivši bokserski reprezentativac Jugoslavije i do 2006. godine policajac u Podgorici, dok nije dobio otkaz, jer je navodno u kasinu hotela „Crna Gora” fizički napao jednog od zaposlenih.

Pejanović je nakon hapšenja 2008. godine više puta tvrdio da mu je bezbjednost u Crnoj Gori ugrožena i jedno vrijeme je živio u Srbiji, piše beogradski Press.

 

Informer.ba