BiH Udarno Vijesti

VIDEO: Tužiteljica Milić se izjasnila da nije kriva

Suspendovana tužiteljica Tužilaštva Tuzlanskog kantona Dijana Milić jučer se, pred sudijom za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici Denisom Trifkovićem, izjasnila da nije kriva po optužnici Kantonalnog tužilaštva u Zenici.

Nakon pokrenutog postupka, tužilaštvo i tuzlanski sud zatražili su svoje izuzeće, te je Vrhovni sud Federacije delegirao zeničko tužilaštvo i sud. Tužilac Branilasv Tomaš podigao je optužnicu protiv Milićeve zbog krivičnog djela  iznuđivanja iskaza i produženog krivičnog djela spolni odnos zloupotrebom položaja u sticaju.

Sudija Trifković nije jučer čitao optužnicu, nego je samo konstatovao da se Milićeva, kao i u istrazi, izjašnjava “da nije kriva”. Optužena tužiteljka nije dozvolila da je se snima unutar sudnice, a njeni branioci po izboru u ovom slučaju su advokati Josip Muselimović i Ana Primorac.

Ne mogu vjerovati da je optužena za ovo djelo. Ne mogu vjerovati da se optužnica tereti jedino na iskazu osobe najniže moralne vrijednosti, jedne s punom odgovornošću reći ću uličarke, jedne profesionalne prostitutke. Ne mogu vjerovati da tužiteljica nije dobila obranu profesije i kolega. Uvjeren sam da ovakva farsa nije bila potrebna“, kazao je njen branilac Muselimović, dok tužilac Branislav Tomaš nije želio davati izjave prije čitanja optužnice i početka procesa.

Vijeće zeničkog suda nakon izjašnjenja će odrediti datum početka suđenja, kao i dinamiku iznošenja dokaza. Milić je optužena da je iznudila iskaz svjedokinje zloupotrebom položaja, te da je istu svjedokinju prisiljavala na spolni odnos zloupotrebljavajući odnos tužilac – svjedok.

 

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba