Svijet Video Vijesti Zanimljivosti

VIDEO: U ovom zatvoru mnogi tvrde da su gay iako nisu: Evo zašto!

Za grupu zatvorenika u jednom zatvoru u Los Angelesu, topovi i mini suknje su savršeno prihvatljiva zatvorska odjeća.

K6G je gay krilo muškog zatvora u kojem se nalazi oko 400 homoseksualaca i transrodnih zatvorenika. Osnovano je nakon tužbe iz 1985. godine u kojoj se tvrdilo da će se gay zatvorenici vjerojatnije suočiti s nasiljem iza rešetaka nego heteroseksualci.

Novinari LA Weeklyja bili su u zatvoru i otkrili da K6G zatvorenici uživaju opuštenija pravila.

‘Dopušteno je biti s kim god želite, razgovarati s kim želite i raditi što želite sve dok to činite na pristojan način’, ispričao je 47-godišnji Dave Williams.

‘Nekim ljudima ovo je dom jer su ih se obitelji odrekle i izbjegavaju ih, tako da smo mi njihova obitelj’, dodao je.

U ovom posebnom krilu manje je nasilja među zatvorenicima. Sukobi ipak i dalje postoje, u velikoj mjeri uzrok su veze.

Interes postoji i među heteroseksualcima

Umjesto u pojedinačnim ćelijama, zatvorenici u ovom krilu spavaju u velikim sobam s krevetima na kat. Pravila su opuštenija nego u drugim dijelovima zatvora, a svoje zatvorske uniforme ukrašavaju sjajnim detaljima, piše NY Daily News.

U posebnom krilu ne nedostaje zabave. Petkom se tako održavaju obiteljske noći i modne revije, pa čak i brzi spojevi i odglumljena vjenčanja među zatvorenicima. U potrazi za opuštenijom atmosferom i pravilima i heteroseksualni zatvorenici često pokušavaju dobiti mjesto u gay krilu. Neki se pak žele spetljati s transrodnim zatvorenicima.

Zatvorsko osoblje provodi kontrolu kako bi uklonili lažnjake. Zatvorenike policajci tako ispituju u koje gay barove zalaze, a onda ispituju detalje o tim barovima.