BiH Udarno Video Vijesti

Video: Vanzemaljci u Gračanici

Nesvakidašnja iskustva građana BiH pokazuju da su čuda moguća. Đulejman Subašić iz Gračanice tvrdi da je taj grad posjetio, ni manje, ni više, svemirski brod. Đulejman kaže da su vanzemaljci dlakavi, smeđe boje i imaju velike uši.

Punih 40 godina Đulejman Subašić posredstvom radiovalova uspostavlja vezu i razmjenjuje iskustva sa kolegama širom svijeta: „Ima li koga na R5?Peta ekosfera Maek”, govori Subašić u mikrofon svog radiopredajnika. Ovaj strastveni radioamater svoje penzionerske dane učinio je veoma burnim kada je obznanio svoje neobične kontakte sa vanzemaljcima: ”Vidio sam letjelice, jednu letjelicu koja je munjevito sletjela. To je vrlo kratko trajalo, može biti 20-30 sekundi i ostavilo je iza sebe tragove”, kaže on.

Ovaj događaj od 9.maja nije jedini. Vanzemaljci su i prošle godine, također, posjetili Đulejmana: ”Oni izgledaju vrlo mali. U komandi letjelice su bili. Oni su komandovali sa rovnim, pokretnim ručkama, nisu imali volana. Imali su to i u mene su buljili. Oči krupne, uši duguljaste, povelike, zdepasti, dlakavi, boja dlake im je kafenasta, eto, to je sve što sam vidio”, kaže Subašić.

RFE: Jesu li Vas oni oslovili imenom ili..?

Subašić: Nisu, samo su mi rekli da će doći ponovo i to je sva priča bila.

RFE: Kako ste znali da oni kažu da će doći ponovo?

Subašić: Fino, na našem jeziku su rekli. Mnogi mi ne vjeruju to, ali mene to ne brine. Jedni vjeruju, drugi ne vjeruju, ja vjerujem u to. Vidio sam svojim očima”.

Ali, njegovi sugrađani imaju podeljeno mišljenje u vezi sa Subašićevim bliskim susretim sa vanzemaljcima. ”Pa čuo sam prije par dana, nema od toga ništa, ne vjerujem.” ”Pa vjerujem, danas je u našoj državi sve moguće.”

Vanzemaljci su prilikom posjete, prema njegovim riječima, zaboravili jednu malu kuglu, u obliku klikera. Ovaj neobični mineral Đulejman ne pokazuje. Kaže da ga kamera svejedno, ne bi mogla snimiti. ”Godine 2010. sam ja to vidio. Kačio sam antenu u sobi oko 22 sata. Nešto je proletjelo, sinulo kao zvijezda da pada. Kada sam ja to uočio, orijentir našao, sutradan sam otišao i potražio. Mislio sam da je to izgorilo, šta ja znam. Uzeo sam jedan štapić i pretraživao sam. Pretpostavljao sam da mora nešto biti. Na kraju sam vidio u jednom žbunju, sunčeva zraka je obasjavala taj predmet, ja sam uzeo štap i to pogledao, izvadio, izgledalo mi je kao kliker”, prisjeća se Subašić. Ova je tema bila česta u Gračanici, ali je zainteresovala i mnoge iz šireg regiona. Ona nije ni prva, ni poslijednja ovakve vrste.

 

RFE/Informer.ba