BiH Top Vijesti

Vijeće potvrdilo da je diploma Sebije Izetbegović uredna

Vijeće Medicinskog fakulteta na hitnoj sjednici potvrdilo je nalaz po kojem  je s dokumentima Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a, koje traži Senat Univerziteta u Sarajevu – sve u redu.

“Vijeće je prihvatilo izvještaj Ad hoc komisije da je „sve u redu”. Komisija tvrdi da imaju originalni dokument pisan rukom o ekvivalenciji ocjena. I to smo prihvatili. Da je sve u redu – rekao je sagovornik Interview.ba.

Podsjećamo, Senat Univerziteta u Sarajevu je usvojio zaključak i zadužio Medicinski fakultet u Sarajevu da se formira komisija koja će još jednom pregledati kompletnu dokumentaciju gospođe Izetbegović i proslijediti zaključak.

Potom je Enra Suljić poručila da je svu dokumentaciju dostavila senatorima, te da je u slučaju spornih diploma Izetbegović sve legalno.

“Dokumentacija o svim izborima. Od asistenta, docenta, vanrednog i redovnog profesora. Svu dokumentaciju je dužan da čuva fakultet, Univerzitet. To je zakonom definirano. I svi oni koji su otuđili, znaju što su to uradili. Postoji dokumentacija koja dovoljno zorno govori da je sve po zakonu – kazala je tada Suljić.