BiH Vijesti

Više od 1.000 učesnika u akciji ‘Čista i lijepa Vogošća 2016’

Šesta po redu manifestacija “Čista i lijepa Vogošća 2016” okupila je danas više od 1.000 učesnika iz sportskih, boračkih i ostalih udruženja, političkih partija, javnih ustanova i preduzeća, osnovnih i srednjih škola, te drugih subjekata.

Manifestacija je počela na stadionu “Hakija Mršo” smotrom učesnika i obraćanjem općinskog načelnika Edina Smajića, nakon čega su učesnici krenuli na 12 lokacija za čišćenje u svih osam mjesnih zajednica.

Poseban segment akcije bio je pošumljavanje lokaliteta Budišići s 2.500 sadnica koje je u saradnji s Općinom Vogošća proveo Ekološki pokret gorana FBiH, a u kojem su učestvovali i članovi ekoloških sekcija vogošćanskih škola, učenici Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva, OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar”, međunarodne škole sa Ilidže, kao i planinari Vogošće, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Po završetku akcije načelnik Edin Smajić i ministar za komunalnu privredu i infrastrukturu KS Senad Hasanspahić su u parku ispred upravne zgrade KSC Vogošća zasadili drvo, nakon čega je upriličeno druženje svih učesnika u Domu mladih Crvenog križa Vogošća u Jošaničkom potoku.

 

Fena/Informer.ba