BiH Top Vijesti

Vlada FBiH – Neistinite tvrdnje da je Vlada tražila i pokrenula stečajni postupak u firmi ‘Zrak’

Povodom tekstova objavljenih ovih dana u pojedinim medijima, u kojima su iznesene netačne tvrdnje u vezi sa stečajnim postupkom u kompaniji „Zrak“ d.d. Sarajevo, iz Vlade Federacije BiH ističu da Vlada nije tražila, niti pokrenula stečajni postupak u toj firmi.

Također se navodi da su neistinite tvrdnje da Federalna vlada potencira proces odlaska ove  kompanije u stečaj.

– S ciljem objektivnog i istinitog informiranja javnosti, ističemo da su stečajni postupak kompanije ‘Zrak’ pokrenuli radnici, od kojih je većina bivših, i to putem svojih advokata. S obzirom na tu činjenicu i u skladu sa zakonskim propisima, o daljem postupku i statusu ‘Zraka’“ odlučit će nadležni sud, a ne Vlada Federacije BiH.

Ovo privredno društvo u proteklom periodu imalo je od Vlade FBiH jednak tretman i status, kao i sve druge javne kompanije, te je Vlada u kontinuitetu višemilionskim sredstvima podržavala i ovo kao i ostala privredna društva – kaže se u saopćenju iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Napominje se i da svako iznošenje proizvoljnih i netačnih informacija, te insinuacija koje dolaze od pojedinaca samo nanose dalju štetu kompaniji „Zrak“ i dezavuiraju javnost.

 

Fena/Informer.ba