Crna hronika Udarno Vijesti

Vozač tramvaja nasrnuo na 10-godišnjeg dječaka

Zbog incidenta koji se desio prije nekoliko danaRedakciji Dnevnog avaza obratila se Dženana Zukanović, majka desetogodišnjeg dječaka Omara, kojeg je, kako nam je kazala, povrijedio vozač tramvaja pokušavajući ga nasilno izbaciti iz vozila.

Bez novca

Kako nam je ispričala, nemio događaj desio se kada se njen sin vraćao s treninga s Ilidže.

Dijete je ušlo u tramvaj na zadnja vrata na polaznom terminalu na Ilidži. Kako nije imao dovoljno novca, nije ni kupio kartu. Nakon toga prišao mu je vozač te ga snažno uhvatio za ruku kako bi ga izbacio iz vozila. Nisam bila svjedok događaja pa ne mogu tvrditi da li ga je vozač udario ili ga je gurno pa se on povrijedio od rukohvat” – kazala je Zukanović.

Prema njenim riječima, odmah je otišla na Ilidžu, a čim ga je vidjela, Omar se požalio na bolove s lijeve strane pluća.

Postoji prijava

” Kada sam vidjela modrice, odmah sam pozvala i policiju te ga odvela u bolnicu. Ljekari su pregledali dijete te konstatirali povrede lijeve strane grudnog koša. Svjesna sam da dijete nije trebalo ulaziti u tramvaj bez karte, ali za to postoji prijava i novčana kazna. Ne mogu da vjerujem da je neko mogao dići ruku na desetogodišnjaka” – ističe Zukanović.

U GRAS-u su nam rekli da će cijeli slučaj ispitati i detaljno istražiti s policijom. Ako se ustanovi da je vozač kriv, kažu, sigurno neće proći nekažnjeno.

 

Avaz/Informer.ba