BiH Top Vijesti

Vrtići u Starom gradu dobili savremenu informatičku opremu

Četiri vrtića u Starom Gradu: “Bulbuli”, “Biseri”, “Pčelica” i “Bajka” dobili su savremenu informatičku opremu koja će značajno olakšati rad uposlenika i polaznika vrtića, a Općina Stari Grad Sarajevo postala je tako prva općina koja je sve javne vrtiće na svojoj teritoriji opremila istom informatičkom opremom.

Vrtići su dobili pametne table, projektore, računare i printere. Opremanje vrtića rezultat je saradnje Općine Stari Grad Sarajevo i Ambasade Rumunije u BiH, te uspješnog projekta “Opremanje vrtića na području Općine Stari Grad savremenom informatičkom opremom” koji je finansirala Vlada Rumunije. Vrijednost projekta je 40.000 KM, a pripremila ga je općinska Služba za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica.

Uručenje opreme upriličeno je danas u Vrtiću “Bulbuli”, a prisustvovali su mu općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i ambasador Rumunije u BiH  Anton Păcurețu.

– Zahvaljujući ovoj saradnji, četiri vrtića u Starom Gradu dobit će savremenu informatičku opremu i želim se zahvaliti ambasadoru nj.e. Antonu Păcurețu na tome. Prilikom našeg susreta na ceremoniji sadnje lipa u Aleji ambasadora dogovorili smo zajednički projekat i ovo danas je njegov rezultat. To i jeste glavni cilj projekta Aleja ambasadora, da ambasadori i zemlje iz kojih dolaze prepoznaju načine kako da ulažu u našu zemlju kroz infrastrukturne, obrazovne ili humanitarne projekte. Ovaj projekat je posebno važan jer doprinosi obrazovanju najmlađih – poručio je načelnik Hadžibajrić.

 

Fena/Informer.ba