Region Vijesti

Vučić: Ne krivim Hrvatsku, ona radi isti posao od 1941., mi ćemo se snaći

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da ne krivi Hrvatsku što je Srbiji onemogućen uvoz ruske nafte preko naftovoda Janaf, navodeći da je “Hrvatska samo radila svoj posao, koji radi više desetljeća, od 1941. pa nadalje”.

“Iz Hrvatske su se sami pohvalili da stoje iza toga, ja vam čestitam. Mi ćemo se morati snaći na drugi način”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinarima u Pragu.

“Što se tiče uvođenja i neuvođenja sankcija (Rusiji) ponovit ću još jednom niste vi ti iz Hrvatske, ni vi, ni vaše vodstvo koji će voditi politiku Srbije, već građani Srbije”, istaknuo je Vučić.

Na pitanje može li doći do prekida pregovora s Europskom unijom (EU), zato što Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, Vučić ja kazao da ne može.

“Ma ne, zašto bi. Mislite zato što Hrvatska inzistira na tome, mnogo uspjeha vam želim po tom pitanju. Moj odgovor će biti pristojan, odgovoran, ozbiljan, dalekosežan”, rekao je Vučić, prenosi Beta.

Čelnici 44 europske zemlje okupili se u Pragu na prvom sastanku na vrhu Europske političke zajednice, novog foruma za dijalog i suradnju u rješavanju pitanja od zajedničkog interesa.

 

Fena/Informer.ba