Region Vijesti

Vučić: Ne možemo dopustiti da netko špijunira Vojsku Srbije

Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija ni s kim ne sukobljava, ali kako ne može dopustiti da neko špijunira njezine oružane snage.

Vučić je u povodu jučerašnjeg obaranja drona iznad vojnih objekata u blizini Raške, rekao kako to nije prvi put da su iznad vojarni Vojske Srbije (VS) primijećene takve letjelice.

“Primjećivali smo ih danima ranije i onda smo ih upozorili. Takva vrsta izviđanja i nedozvoljenog obavještajnog rada predstavlja svojevrstan vid agresije na suverenu zemlju”, rekao je Vučić novinarima na poligonu Pasuljanske livade kod Ćuprije, gdje je održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije u okviru združene vježbe “Manevri 2022.”.

Vučić smatra da se u povodu tog incidenta “odmah vidi združena djelatnost protiv Srbije”.

“Ne bih je nazvao neprijateljskom zbog različitih konotacija u kojima će se pojaviti politički akteri u zemlji i regiji koji će s jedne strane krenuti sa sprdnjom zašto bi neko koristio dronove pored satelita, a s druge strane, upitat će s kim se to sukobljavamo. Ni s kim se ne sukobljavamo, ali hoćete li da nam neko nadzire vojsku, da na teritoriju središnje Srbije ulazi u svako skladište i broji koliko streljiva, granata imamo”, rekao je Vučić te dodao kako se “radi na tome” da se utvrdi tko je poslao dron koji je oboren iznad Raške.

“Oni koriste komercijalne dronove misleći kako se tako neće utvrditi tko je vlasnik i počinitelj protupravnih radnji. Sve drugo bi lako utvrdili na osnovi vojnih elemenata kome to pripada. Mislim da cio svijet zna tko je što obavio u Baltičkom moru povodom Sjevernog toka pa se svi prave naivni. Pustite i nas da se malo pravimo naivni”, rekao je predsjednik Srbije.

 

Fena/Informer.ba