Region Udarno Vijesti

Vučjaci izujedali djevojčicu

Sandra Jadžić (9) iz naselja Dautovac kod Užica teško je povrijeđena preksinoć kada su je nedaleko od kuće, dok se sa drugaricom vraćala iz škole napala i izujedala dva napuštena vučjaka.

Iz čeljusti razjarenih pasa, koji su učenicu četvrtog razreda grizli za vrat i vukli je po putu, Sandru su izvukle dvije komšinice.

Cijelu noć je preplakala, držala me za ruku i stalno ponavljala: „Mama, oni bi me pojeli!“ Ne smijem ni da zamislim šta bi se dogodilo da se te dvije žene nisu zadesile na putu dok su psi cijepali moje djete “- jecala je juče Antolena Jadžić Sandrina majka.
Vučjaci su njenoj kćerki naneli dvije duboke rane koje su ljekari užičke bolnice bili primorani da dreniraju – jednu iznad lijevog koljena, drugu iznad članka desne noge. Djevojčica ima i više ujeda po rukama. Po ukazanoj pomoći poslata je na kućno liječenje.

Sandra i njena drugarica Milica Lazić preskinoć oko 18.30 na stanici u naselju Bela Zemlja izašle su iz autobusa kojim su se vraćale iz škole, a zatim su pješice nastavile ka svom naselju Dautovac.

Nekoliko stotina metara dalje, spazile su vučjaka na ulici, dok je drugi bio iza ograde u dvorištu.

Vučjak koji je bio na putu zaletio se ka meni, dok je onaj drugi, iz mraka, preskočio ogradu i napao Sandru. Skočio joj je za vrat, ali srećom samo joj je strgao džemper koji je nosila preko ramena. Bila sam pribrana, skinula sam jaknu i počela da mašem pa sam tako otjerala psa koji je mene htio da ujede. Pobjegao je od mene, a onda su oba opkolila Sandru. Oborili su je. Bespomoćno je zapomagala dok su je grizli po rukama i nogama” – još u šoku priča Sandrina drugarica Milica Lazić.
U tim trenucima, na putu koji je već bio obavijen mrakom, pojavile su se dvije komšinice. Spazivši vučjake kako po asfaltu vuku devojčicu potrčale su ka njima.
Malaksalo dijete obliveno krvlju dozivalo je majku, dok ju je jedan pas vukao za nogu a drugi pokušavao da je ščepa za vrat. Uzeli smo grane i uspjeli da je istrgnemo iz njihovih čeljusti, uzeli djevojčicu na ruke i pobjegli ulicom” – svjedoči Snežana Radosavljević iz Dautovca.
Stanovnici ovog naselja juče su na nogama dočekali šintersku službu „Zoohigijena“ iz Požege koji su uhvatili oba vučjaka i još pet pasa koje su zatekli u ovom prigradskom kvartu. Vučjaci su bili veoma agresivni i pokušavali su i da ujedu radnike “Zoohigijene”.

 

Blic/Informer.ba