BiH Vijesti

Za “Pink Panterom” tragaju i policijske agencije iz BiH

Policijske agencije u BiH, na zahtjev članica Interpola, uključene su u potragu za članovima jedne od najpoznatijih kriminalnih grupa na svijetu – “Pink Panter” u kojoj je, prema posljednjem izvještaju Interpola, i 20 kriminalaca porijeklom iz BiH.

Direktor Agencije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović istakao je da je kancelarija Interpola u Sarajevu od 2007. godine do danas primila 34 zahtjeva od zemalja članica Interpola u vezi sa djelovanjem “Pink Pantera”.

“Zahtjevi su dostavljeni na postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, koji su preduzeli mjere i radnje s ciljem suzbijanja kriminala ove vrste. Procjene su da je u ovoj grupi desetak državljana BiH, ali tačan broj se ne zna, budući da je istraga u toku i da stalno stižu novi zahtjevi Interpola“, rekao je Selimović za “Glas Srpske”.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske /RS/ navode da nisu otkrili nijedan trag koji bi ih odveo do “Pink Pantera”.

U ranijem periodu dobijali smo od Interpola zahtjeve za provjere određenih lica sa područja bivše Jugoslavije, ali ta lica nisu identifikovana u RS“, rečeno je u MUP-u RS.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da informacije koje tužilaštvo ima ne može da daje u javnost zbog istrage.

Grupa “Pink Panter”, koju čine uglavnom kriminalci sa prostora bivše Jugoslavije, poznata je po spektakularnim pljačkama širom planete, a na meti su im najčešće luksuzne prodavnice nakita.

 

Informer.ba