BiH Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Zaplijenjeno 6,5 kilograma marihuane

Sarajevska policija uhapsila je Džemala Kavara, 53-godišnjeg dilera iz Rudog nakon što je pretresom njegove kuće pronađeno 6,5 kilograma marihuane vrijedne oko 20.000 maraka.

Kako saznajemo u sarajevskoj policiji, Kavara je tokom juna ove godine od njemu poznatih osoba nabavljao marihuanu koju je namjeravao dalje preprodavati.

Na osnovu tih informacija, Kavaru su uhapsili službenici policije Odjeljenja za brobu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo, a potom uz saglasnot dežurnog tužioca i pretresli kuću koju koristi osumnjičeni.

Policija je pretresla kuću u ulici Ruđera Boškovića u kojoj su na tri različite lokacije pronađeno nekoliko pakovanja marihuane.

Kavara je saslušan u policijskim prostorijama, nakon čega je uz službeni izvještaj predat u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu. Na teret mu se stavlja krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama.

Prema riječima Jasmine Omičević, portparola sarajevskog tužilaštva, tužitelj je otvorio istragu protiv osumnjičenog Kavare i zatražio je određivanje jednomjesečnog pritvora.

Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, uhapšeni je policiji poznat od ranije, ali po činjenju drugih krivičnih djela, ali ne i po zloupotrebi droga.

 

San/Informer.ba