BiH Top Vijesti

Zastupnički dom PFBiH danas razmatra Informaciju o Odluci o imenovanju Vlade FBiH

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH danas će na sjednici razmatrati Informaciju o Odluci o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH.

Sjednica je zakazana da bi se ispoštovao Ustavom FBiH zagrantovan rok za formiranje Vlade FBiH koji ističe danas.

“Sukladno ustavnim rokovima i onome što smo dobili od rukovodstva Federacije BiH stvorili su se preduvjeti da se sazove sjednice Zastupničkog doma. Na dnevnom redu je jedna točka, a razmatrat će se materijal koji smo dobili od rukovodstva FBiH, u njemu je dopis od predsjedateljice Federacije Lidije Bradare s kojim nas upoznaje sa onim što je urađeno. Također tu i je i Odluka o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH. Uz tu odluku došla je i suglasnost od dopredsjednika FBiH Igora Stojanovića i odgovor dopredsjednika Refika Lende da on nije dao suglasnost na navedenu odluku”, izjavio je jučer potpredsjedavajući Zastupničkog doma Mladen Bošković. 

Podsjetio je da je danas posljednji dan za imenovanje Vlade FBiH te da je Zastupnički dom kao zadnja instanca u toj karici bio obavezan po Ustavu FBiH da sazove ovu sjednicu.