Region Top Vijesti

Zatvoren hotel u Budvi zbog trovanja hranom

Visit Montenegro

Crnogorska turistička inspekcija zatvorila je u nedjelju hotel “Loza” u Budvi, u kojem je bilo smješteno oko 100 turista koji su u subotu zatražili pomoć liječnika zbog simptoma trovanja hranom.

Među turistima koji su uglavnom iz Europe je i njih 12 iz Hrvatske koji su smješteni u Općoj bolnici na Cetinju. Oni su dobrog zdravstvenog stanja i danas bi trebali biti otpušteni na kućno liječenje, prenosi RTCG.

Ravnateljica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević istaknula je kako je ovo osmi put da se u nekoliko mjeseci zatvara budvanski hotel Loza.

“Zapečaćene su sve smještajne jedinice u hotelu (100 soba), restoran i kuhinja. Dakle, kompletan objekat”, kazala je Vujošević.

Po njezinim riječima, Turističkoj inspekciji ovo je osmi put u proteklih nekoliko mjeseci da pečati budvanski Hotel “Loza”, a sedmi puta je pečat skinut. Zato su slučaj, kako je kazala, prijavljivali tužilaštvu.

“Skidanje pečata je kazneno djelo, zbog čega smo mi svaki put, putem Uprave policije obavijestili nadležnog tužitelja koji je trabao vršiti daljnje radnje. Mi smo to, naravno, ponovo nakon toga pečatli, i evo došli smo do osmog pečaćenje. Dakle, sedam je puta povrijeđen pečat”, rekla je Vujošević.

Institut za javno zdravlje Crne Gore obajvio je kako je uzeo uzorke iz prostorija hotela i ih poslao na analizu kako bi se utvrdio uzrok trovanja.

Gosti koji su boravili  hotelu “Loza” sada su većinom smješteni u drugim hotelima, a na trošak crnogorskog ministarstva ekonomskog razvoja.

 

Fena/Informer.ba