BiH Top Vijesti

Zbog korupcije uhapšen zaposlenik Tužilaštva BiH

Po nalogu Tužilaštva BiH uhapšen je Mustafa Vrabac, zaposlenik ove institucije osumnjičen da je tražio nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura kako bi pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za osumnjičenog, saopćeno je iz Tužilaštva.

Kako se navodi u saopćenju, osumnjičeni Mustafa Vrabac je pod istragom da je u proteklom periodu stupio u kontakt s jednom osobom te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura kako bi, u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužilaštva BiH, pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog.

“U vršenju koruptivnih aktivnosti, osumnjičeni je uz naredbu Suda BiH i akciju Tužilaštva i policijskih agencija, zadokumentiran i lišen slobode zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem”, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni Vrabac je uposlenik Tužilaštva BiH, a aktivnosti hapšenja su proveli policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Kantona Sarajevo.

Vrabac će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljnjim aktivnostima.

Glavni tužilac je naložio suspenziju i udaljenje osumnjičenog iz kapaciteta Tužilaštva BiH.

BIRN BIH/Informer.ba