Region Udarno Vijesti

Željko Mitrović u dugovima!

Prema podacima Narodne banke Srbije, firma Željka Mitrovića duguje oko 12,2 miliona dinara, a u proteklih dvanaest mjeseci račun im je bio blokiran ukupno 116 dana!

Preduzeću za informisanje i marketing “Pink internatioanal Company”, koje je u vlasništvu biznismena Željka Mitrovića, blokiran je račun od 2. augusta!

Uprkos tvrdnjama čelnih ljudi sa TV “Pink” da su im reklamni blokovi stoprocentno popunjeni, i da im je zbog toga ukidanje reklamiranja hrvatskog turizma potez kojim neće izgubiti, činjenica je da su računi te televizije u blokadi.

Ostale Mitrovićeve firme “Er pink”, “Pink films international studio’s”, nisu u blokadi, piše u štampanom izdanju “Blica”.

Željko je prije četiri dana zabranio reklamiranje hrvatskog turizma, estrade i kinematografije na televiziji “Pink” pošto je Hrvatska carinska uprava objavila da prodaje njegovu luksuznu jahtu “El Bosco”, koju je zaplijenila prošle godine.

Početna cijena Mitrovićeve jahte je 23.636.000 kuna – nešto više od 3 miliona eura bez carine, poreza i drugih davanja. Vlasnik TV “Pink” smatra da je riječ o “klasičnoj otimačini srpske imovine, koju čak ni pet najboljih hrvatskih advokata ne može da objasni”.

Na pitanje da li će ukidanje reklamiranja hrvatskog tržišta dodatno da im zada finansijski udarac, portparol TV “Pink” Tatjana Vojtehovski kratko je rekla:

”Neće i tačka’‘.

Ovo je samo početak Mitrovićevog rata. U ponedjeljak će se flota “Pinkovih” advokata uputiti na pet različitih destinacija kako bi se rješilo pitanje jahte.

”Brisel, Strazbur, Berlin, London i Hrvatska, biće odredišta na koja će Mitrovićevi advokati odnijeti obimnu dokumentaciju o selektivnom sprovođenju hrvatskih propisa, nezakonitom poslovanju carinskih organa Republike Hrvatske i dokumentaciju kojom će se nedvosmisleno ukazati na korupciju unutar različitih institucija.

Advokati su bili prinuđeni da dokumentaciju ne šalju elektronskim putem, već da u ličnom kontaktu sa nadležnima u različitim međunarodnim institucijama, obrazlože i pojasne istu”, piše u saopštenju koje je poslao vlasnik TV “Pink”.

 

Informer.ba