BiH Udarno Vijesti

Žena se porodila na benzinskoj pumpi u Konjević Polju

Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik Slaviša Vujičić i Drago Milić pomogli su danas da se porodi majka čija je djevojčica ugledala svijet u automobilu na benzinskoj pumpi u Konjević Polju.

Saobraćajci su bili u redovnoj patroli kada im je prišao čovjek i zamolio ih da pomognu jer se u njegovom automobilu porađa žena koju je iz Milića povezao u Porodilište Opće bolnice u Zvorniku.

Milić priča da je njegov kolega pozvao hitnu pomoć iz Bratunca, dok su on i radnica na benzinskoj pumpi Lenka Marković pozvali sanitet iz Milića, ali se u međuvremenu beba rodila. Milić je naglasio da mu je ovo prvi put da za 20 godina rada bude jedan od učesnika porođaja.

Marković, koja je rekla da joj je ovo prvi put da pomaže porodilji pri porođaju, odmah je donijela stolnjake i zamolila policajca da pozove Rafiju Osmanović, koja živi u blizini.

“Pomogla sam koliko sam znala i mogla, ali nisam znala da povežem pupčanu vrpcu. Nas dvije smo dočekale bebu i pošto nismo imale ništa drugo umotale smo je u stolnjake iz kafića sa benizinske pumpe”, rekla je Marković.

Osmanović kaže da je, kada su je pozvali, dobro oprala nož, uzela konac i iz priča starih žena znala dokle treba da odsječe pupčanu vrpcu i kako je svezati.

“Hvala Bogu sve se dobro završilo”, rekla je Osmanović.

Čovjek, u čijem se automobilu sve to događalo, odvezao je srećnu majku do Milića, odakle je sanitet prevezao u zvorničku Opću bolnicu.

Ova majka, koja se porodila na neuobičajenom mjestu, u neobičnim uslovima i u prisustvu nestručnih žena i ljudi za porod, nije željela da joj se pominje ime, da se slika, niti da se daje publicitet ovom događaju.

U Porodilištu su potvrdili da su djevojčica i majka dobro.

 

Srna/Informer.ba