Crna hronika Udarno Vijesti

Zenica: Ubila muža zbog 50 KM!

Nevresa Dizdarević (33) iz sela Vrselja kod Zenice ubila je 33-godišnjeg muža Ahmedina Dizdarevića u porodičnoj kući nakon svađe oko 50 KM koje je sakrila da on ne bi potrošio.

Nakon povređivanja nožem u predjelu donje lijeve strane vrata, Dizdarević je odmah transportovan na Odjeljenje urgentne medicine Kantonalne bolnice u Zenici, ali je na putu do bolnice preminuo.

Nevresa Dizdarević se odmah dobrovoljno predala policiji i istražnom policijskom timu priznala zločin. Po nalogu dežurnog tužioca Borislava Milešića zatražena je obdukcija, a nakon istražnih radnji osumnjičena će biti predata na dalji zakonski postupak.

U saopštenju zeničke policije navodi se da je do ubistva došlo sinoć nešto iza 22.00 časa, u porodičnoj kući. Tragediji je prethodila svađa zbog novca, jer je Ahmedin navodno pokušao da natjera suprugu da mu preda novac, oko 50 KM, koji je ona sakrila da on ne bi potrošio.

Prema riječima njihovih komšija, bračni par Dizdarević je teško živio, oboje su bili nezaposleni, a imaju dvoje djece. Ubijeni je povremeno radio fizičke poslove i tako zarađivao novac.

 

Srna/Informer.ba