BiH Top Vijesti

Zeničanin teško ranjen, odbija sarađivati s policijom

Prava drama odvijala se sinoć, u zeničkom naselju Radakovo, kada je pod još nerazjašnjenim okolnostima ranjen A.Č. (31) iz Zenice.

Prema riječima Elvedina Fišeka, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Zeničanin je iza pola noći dovezen u zeničku bolnicu sa povredama nastalim iz vatrenog oružja.

-Međutim, on je odbio sarađivati sa policijom. Vršeći pretragu, policija je u ulici Dobrovoljnih davalaca krvi pronašli vozilo sa oštećenjima zadnjeg vjetrobranskog stakla i tragovima krvi.

Vozilom kojim je dovezen u bolnicu i pronađeno vozilo u Radakovu su povezana i ona su zapečaćena, a potom prevezena na parking – kaže Fišek za 072info.

Još se ne znaju okolnosti pod kojima su nastale povrede, a usljed povrede iz vatrenog oružja u predjelu stomaka, zdravstveno stanje Zeničanina se tokom noći pogoršalo i životno je ugrožavajuće.

Uviđaj uz prisustvo tužioca na licu mjesta (Radakovo, op.a.), za koje se pretpostavlja da je došlo do upotrebe vatrenog oružja je obavljen, a policiji dodatno otežava posao i to da djevojka koja je dovukla vozilom Zeničanina u bolnicu, također, odbija davati bilo kakve informacije.