BiH Top Vijesti

Žepčak Ivan Ćuro predat na postupanje Tužilaštvu TDK

zdk.ba

U nadležnost Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona danas je predat Ivan Ćuro, koji je jučer lišen slobode, te nad kojom su prethodno kriminalističku obradu izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK- saopćili su iz Tužilaštva ZDK.

-U toku je ispitivanje osumnjičenog, nakon čega će se postupajući tužilac opredijeliti u pogledu poduzimanja daljnjih mjera i radnji o čemu ćete biti blagovremeno obaviješteni- ističu iz Tužilaštva ZDK.

Policija je jučer, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iz domena “cyber kriminala”, izvršila pretres u prostorijama Ministrastva privrede ZDK, te tom prilikom uhapsila Žepčaka Ivana Ćuru, stručnog saradnika za proizvodnu djelatnost tog ministarstva.

Ćuro je, navodno, preko lažnih profila na društvenim mrežama, od kojih je jedan pod imenom “Zoran Kavezić”, objavljivao kompromitirajuće tekstove o nekim članovima Vlade i Skupštine ZDK, a po nalogu njihovih političkih protivnika.

Zenica i ZDK su, unazad oko šest godina, inače preplavljeni lažnim profilima na društvenim mrežama, posredstvom kojih se iznose kompromitirajući dokumenti te šire vijesti o političarima, zaposlenicima kantonalnih, gradskih i općinskih institucija, ali i o novinarima, ljekarima…

Vlada ZDK se nije oglašavala povodom hapšenja zaposlenika njihovog ministarstva, kojim rukovodi Zlatko Jelić iz Usore.

 

Fena/Informer.ba