BiH Top Vijesti

Zimska služba KJKP ‘Rad’ od sinoć angažirana na čišćenju snijega

Ekipe Zimske službe KJKP “Rad” sinoć su na području četiri sarajevske gradske općine radile na čišćenju saobraćajnica od snijega, a na terenu je bilo 26 vozila koja su bila angažirana na čišćenju i posipanju saobraćajnica posipnim materijalom.

– Aktivnosti na čišćenju saobraćajnica na području četiri sarajevske gradske općine sinoć su obavljane sa 26 vozila koja su u brdsko-planinskim dijelovima grada obavljala zadatke na razgrtanju snijega, dok na ostalim saobraćajnicama od općinskog i kantonalnog značaja na području četiri gradske općine, vršilo se preventivno posipanje saobraćajnica s ciljem sprječavanja nastanka poledice – kazao je Feni glasnogovornik KJKP ‘Rad’ Mirza Ramić.

Dodao je da u tim visočijim dijelovima grada visina snijega dostiže i do šest cm, dok u nižim dijelovima, bliže centru, visina snijega doseže maksimalno do dva cm, te da se u kontaktu sa površinom otapa i ne zadržava se dugo.

– S obzirom da su u narednom periodu najavljene niske temperature i nove snježne padavine, Zimska služba KJKP ‘Rad’ će, shodno tome, obavljati svoje aktivnosti na razgrtanju snijega sa saobraćajnica, te će raditi i preventivno posipanje s ciljem sprječavanja nastanka poledice – kazao je Ramić.

Istakao je da će Zimska služba nastaviti aktivnosti i u narednom periodu.

– U narednom periodu obzirom da su tokom cijele naredne sedmice najavljene padavine, te da će u noćnim satima temperature padati ispod 0 stepeni celzijusa, Zimska služba će nastaviti aktivnosti kako bi sve saobraćajnice bile prohodne i čiste – kazao je Ramić.

 

Fena/Informer.ba