Crna hronika Udarno Vijesti

Živinice: Dvije osobe poginule, osam povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći

Dvije osobe su smrtno stradale, dok je osam osoba povrijeđeno, od kojih četvero teže, u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u nedjelju oko 18 sati u mjestu Donja Višća, na mostu rijeke Oskova, općina Živinice.

U saobraćajnoj nesreći su učestvovali pedesettrogodišnji S.A. iz Živinica koji je upravljao automobilom ˝peugeot˝ i četrdesetogodišnji M.B. iz Olova, koji je bio za volanom automobila ˝mercedes˝. U ovoj  nesreći  smrtno su stradale saputnice iz ˝mercedesa˝. Četrdesetdevetogodišnja Z.B. je preminula na mjestu događaja, dok je od posljedica povreda u UKC-u Tuzla  preminula tridesetčetverogodišnja Z.B., obje iz Olova.

U UKC-u Tuzla hospitalizirane četiri osobe

U UKC-u Tuzla su hospitalizirani vozač M.B. i njegovi saputnici četrdesetosmogodišnji Š.B., desetogodišnji T.B. i osmogodišnja Dž.B. ˝Pacijentica Z.B.(34) je preminula od posljedica povreda. M.B. i T.B. su hospitalizirani u odjelu intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju,  njihovo stanje je stabilno, ali zbog ozbiljnosti povreda zahtjeva bolničko liječenje. Pacijent Š.B. je stabilnog zdravstvenog stanje i hospitaliziran je u Odjelu torokalne hirurgije Klinike za hirurgiju, dok je Dž.B. smještena na Kliniku za pedijatriju. Njeno zdravstveno stanje je stabilno, ali zahtjeva bolničko liječenje˝, izjavila je za TIP glasnogovornica UKC-a Tuzla Amra Odobašić. Uviđaj na mjestu nesreće izvršili su kantonalni tužilac I službenici Odjeljenja kriminlaističke policije PU Živinice. više pojedinosti bit će poznato nakon istrage koja je u toku, prenosi tip.ba.

 

informer.ba