BiH Vijesti

Zrinjski izrazio žaljenje zbog jučerašnjih događaja te s dijelom medija prekida sve odnose

HŠK Zrinjski, izrazio je žaljenje zbog događaja koji su se desili nakon jučerašnje utakmice između Leotara i Zrinjskog , te naglasio kako čvrsto stoji iza svih članova svog Kluba.

“HŠK Zrinjski Mostar želi istaći kako iskreno žali zbog događaja, koji su se dogodili trideset minuta nakon završetka jučerašnje utakmice FK Leotar – HŠK Zrinjski (1:1), jer ćemo kao Klub uvijek osuditi svaki oblik nedoličnog i neprimjerenog ponašanja”, naveli su u saopštenju.

Također naglašavaju kako čvrsto stoje iza svih članova svog Kluba, te izražavaju zgroženost zbog načina na koji je dio medija prezentirao incident, a za koji, kako tvrde, odgovornost nikako ne mogu snositi treneri i igrači HŠK Zrinjski.

Podsjećaju kako se prvi incident dogodio na konferenciji za medije, kada je član stručnog stožera FK Leotar prekinuo konferenciju i verbalno napao trenera mostarske momčadi Sergeja Jakirovića, a drugi ispred autobusa u kojoj je začetnik incidenta, kako ističu, definitivno bio kapetan kluba domaćina.

“HŠK Zrinjski posebno želi osuditi svjesno ili nesvjesno manipuliranje činjenicama od strane dijela medija, koji su svoj sud donijeli na osnovu nekompletnih snimaka, te su još jednom pokazali veliku razinu neprofesionalizma i neobjektivnosti, ali i jasno izraženi stav da se u negativnom svjetlu prikaže HŠK Zrinjski, zbog čega je naš Klub odlučio prekinuti sve profesionalne odnose s istima, jer smatramo da je to jedini ispravan način na kontinuirano iskazivanje manjka poštovanja prema sedmerostrukom prvaku BiH”, kaže se u saopštenju.

HŠK Zrinjski  traži od Nogometnog saveza BiH da sigurnost svih aktera službenih utakmica stavi na prvo mjesto, posebno u krugu stadiona, jer smatraju da su se jučerašnji incidenti mogli spriječiti uz bolju organizaciju sigurnosnog aspekta.

 

Fena/Informer.ba