Svijet Vijesti

Zvaničnik – Iransko-ruski ugovor o nafti od 40 milijardi dolara je dogovor u kojem svi dobivaju!

Izvršni direktor iranske tvrtke za naftni inženjering i razvoj (PEDEC) rekao je da je memorandum o razumijevanju o ulaganjima potpisan između Irana i Rusije primjer dogovora u kojem svi dobivaju.

Provedba Memoranduma o razumijevanju mogla bi utrti put pozitivnom razvoju u iranskoj industriji nafte i plina, rekao je Abouzar Sharifi za IRNA-u u nedjelju.

Iranskoj industriji nafte i plina potrebna su ulaganja i napredna tehnologija, a Rusiji treba dovršetak Međunarodnog prometnog koridora sjever-jug (INSTC) kako bi zamijenila svoje naftne proizvode, rekao je Sharifi.

Osim ulaganja u razvoj naftnih i plinskih polja, kako je rekao glavni izvršni direktor, Memorandum o razumijevanju mogao bi koristiti Iranu u transportu nafte, plina i naftnih proizvoda iz priobalnih država Kaspijskog mora u Omansko more.

Nacionalna iranska naftna kompanija (NIOC) i ruski Gazprom potpisali su Memorandum o razumijevanju o ulaganju u iransku naftu i plin ove sedmice, dok je ruski predsjednik Vladimir Putin bio u posjeti Teheranu.

 

Fena/Informer.ba